Fejlesztenéd magad műszempilla építőként?

 

Tippek mentor választásához

Ahhoz, hogy valakiből profi, magabiztos műszempilla építő szakember váljon, hosszú és rögös út vezet. Ez a szakma tipikusan azok közé tartozik, ami nem ér véget az alaptanfolyam elvégzése után. Sőt! Tulajdonképpen csak itt kezdődik, mert innentől kezdve több száz órányi gyakorlásra van szükség. Továbbá folyamatos tanulásra és szakmai készségeid fejlesztésére. A fejlődéshez pedig érdemes elmenni továbbképzésekre. Csakhogy elég széles a paletta, nem könnyű eldönteni, melyik oktatáson milyen tudást kapsz, megéri –e a befektetett pénzt is időt.

Tanulni, de kitől?

Ez a kérdés engem is számtalanszor elgondolkodtatott, hiszen mielőtt a versenyeken elkezdtem egyre jobb eredményeket elérni, majd oktatni, én is szembesültem ezekkel a kételyekkel. Tudtam, hogy nem állhatok le a tanulással, ezért a rengeteg éjszakába nyúló gyakorlás és szalon munka mellett jó pár tanfolyamot kipróbáltam.

Folyamatosan képeztem magam. Amíg úgy éreztem, hogy akár a képzéseken, akár a versenyeken megnyert több napos külföldi előadásokon még nem tisztult le minden fejben és gyakorlatban egyaránt, akkor mentem tovább. Neked is ezt tanácsolom.

Most azért ezt a témát választottam, mert a legutóbbi privát képzésem után a mentoráltam, Presenszki Petra, egy számomra nagyon kedves visszajelzésében utalt erre a dilemmára:

Innen is köszönöm neki, hogy bizalmat szavazott nekem. Örülök, hogy nem csalódott. De ehhez az is kellett, hogy ő is beletegye minden tudását. És ő meg is tett mindent, hogy egy természetes, esztétikus, és csodaszép végeredmény szülessen a nap végére. Nagyon büszke vagyok rá!

De térjünk vissza az alapkérdéshez:

Hogyan válassz képzést, ha fejlődni szeretnél?

Tényleg széles a választék, arra igazán nem lehet panaszkodni, hogy alig találsz egy workshopot, amire eljuthatnál. Keress rá a Google-ben, és rögtön kidob neked egy halom képzést. De ha már a szakmában dolgozol egy ideje, akkor biztosan képben vagy, kiket tartanak a pillás szakma sztárjainak. Nyilván itt kell egy kicsit a marketing mögé nézni, és megbizonyosodni arról, hogy tényleg minőségi tudás van a név mögött. Például így:

  • Csekkold le a weboldalát! Sokat elárul, hogy milyen információkat találsz rajta!
  • Keress rá a referenciafotóira, díjaira, eredményeire!
  • Nézd meg a közösségi oldalait, mit oszt meg rajta, hogyan kommunikál!
  • Olvass bele az oldalain a hozzászólásokba; ellenőrizd, hogy milyen véleményeket osztottak meg róla!
  • Érdeklődj tapasztaltabb kollégáidtól, kit ajánlanak!
  • Kérdezz a Neked szimpatikus oktatótól, mielőtt jelentkeznél!
  • És ami a legfontosabb tanácsom, hogy soha ne az ára alapján válassz továbbképzést!

Egy ilyen tanfolyamot befektetésként fogj fel, ne sajnáld rá a pénzt! Sokkal fontosabb, hogy mit kapsz az oktatás után, mert ha rögtön be tudod építeni a munkádba, és ezáltal még sikeresebbé válsz, akkor az minden pénzt megér. Egyetértesz?

Ha megtalálod a számodra ideális oktatót, akkor az egy olyan szakmai fejlődést indíthat el benned, amivel szó szerint szárnyalhatsz. Tapasztalatból mondom ezt, mert bár magam is több technikát megismertem az évek során, de gyakorlatilag önerőmből kísérleteztem ki a számomra legegyszerűbbet és legpraktikusabbat mind közül. Voltak igen nehéz időszakok, melyről csak kevesen tudnak, de visszagondolva tudom, hogy ezek mind-mind hasznomra váltak. Ezért is kezdtem el oktatni, hogy átadjam azt a sokéves tudást, amit összegyűjtöttem, hogy Neked már ne kelljen egyedül végigmenni ezen a nehéz úton.

Én személy szerint az egyszerű, érthető, használható dolgoknak vagyok a híve, mellyekkel a tanulóimat is segítem, inspirálom. Hisz fontosnak tartom, hogy elégedetten és sikerélménnyel távozzanak a képzések befejeztével. Így könnyebben megy a gyakorlás is, mikor már nem állok mellettük. És mindig büszkeséggel tölt el, amikor látom, milyen sokat fejlődtek a képzésen tanultak segítségével.

Ha éppen műszempilla képzések miatt bújod a netet, nézd meg, én hogyan oktatok! Tőlem 100% azonnal alkalmazható tudást kapsz. A részleteket itt találod! Kérdezz bátran

2018.08.31.