Légy óvatos, amikor műszempilla építő szakembert választasz!

A műszempillaépítés mint szakma nagyon komoly szakmai felkészültséget és minőségi alapanyagokat igényel, hiszen egy félresikerült kezelés után a kliens akár a saját szempilláit is elveszítheti. Ez hatalmas felelősség, de sajnos, ahogy minden szakmában, így a miénkben sem minden szakember vagy magát annak feltüntető ember veszi ezt figyelembe. Annak ellenére, hogy a legtöbben tisztességes módon, folyamatosan tanulva, fejlődve űzik a szakmát, belefuthatsz egy-egy „kóklerbe”, ahogy mondani szokták.

Műszempilla baleset szakmai szemmel

A napokban megjelent egy cikk több internetes hírportálon is (például itt), amiben arról számoltak be, hogy egy hölgy a mentőszolgálat segítségét kérte műszempilla problémák miatt. Részletes leírás nem volt arra vonatkozólag, hogy pontosan mi történt, de a pillák eltávolításhoz kért zokogva segítséget telefonon keresztül. A mentőszolgálat munkatársa megnyugtatta a kétségbeesett hölgyet, aki állítólag babaolaj segítségével végül sikeresen megszabadult a műszempilláktól.

Ez a történet talán elsőre viccesnek tűnik. Voltak, akik megmosolyogták a bajba jutott nőt. Sokan voltak, akik viszont felháborítónak találták, hogy valaki ilyen problémával foglalta a segélykérő vonalat. Ez is teljesen érthető. Én azonban szakmai szemmel egy kicsit más nézőpontból olvastam az esetet.

Azt nem tudjuk, hogy a műszempilla csináld-magad módszerrel került fel vagy „szakemeber” munkáját dicséri. Mindenestre abban kissé kételkedem, hogy ha ilyen „súlyos” volt a probléma, azt egy sima babaolaj orvosolta volna. Ilyen esetben nagy valószínűséggel valamilyen oldószer szükséges.

Könnyű azt gondolni, hogy biztosan saját maga próbálkozott, és balul sült el a beavatkozás. De bizonyára nem én vagyok az egyetlen szempilla stylist, aki találkozott már silány munkát végző –sok esetben szakképzetlen!- kolléga munkájával. Nem mindegy mennyi és milyen ragasztóval kerülnek fel a pillák. És ahogy fentebb már említettem, egy ilyen pocsék munka eredményeképpen akár a saját szempillái is bánhatják a gyanútlan vendégnek.

Milyen jelekre figyelj, hogy kiszűrd a silány munkát végző műszempillást?

Vendégként ezért kiemelt fontosságú, hogy csakis profi szakemberre bízd a pilláidat! Tájékozódj, mielőtt választasz! Mit kell kiderítened a kiszemelt szempillaépítő szakemberről?

  • Rendelkezik –e egyáltalán megfelelő végzettséggel ahhoz, hogy ezt a szakmát gyakorolhassa?
  • Milyen alapanyagokkal dolgozik? Ha nem minőségi anyagokat használ, akkor ne kockáztass!
  • Milyen áron dolgozik? Ha gyanúsan olcsó, akkor abban biztos lehetsz, hogy nem minőségi alapanyagokkal felszerelkezett szakember. És a munkája sem lehet magas színvonalú. A minőségnek ára van, ezt nem szabad elfelejteni.
  • Milyen referenciákkal rendelkezik? Nézd meg a munkáiról készült fotókat! Ha nincsenek vagy nem tükrözik a profizmust, akkor nem érdemes bizalmat szavaznod neki.
  • Mit írnak róla a korábbi vendégei? Ha sokan ajánlják, akkor valószínűleg nem fogsz csalódni. Ha valakinek nincs jó híre a szakmában, az gyorsan elterjed, hidd el!

Ahhoz, hogy elkerüld a későbbi felesleges köröket, vedd figyelembe ezeket a szempontokat a választásnál! És ha a szakember minden szempontból ötösre vizsgázik, akkor kicsi az esélye annak, hogy pórul járj. Egy profi szakember igazi kincs, aki gyönyörű pillákat varázsol Neked minden egyes alkalommal. És nagyon vigyáz arra, hogy a saját szempilláid is épségben maradjanak. Ami ebben a szakmában az első és legfontosabb szabály! Ha pedig szakemberként olvasod a cikket, akkor nagyon figyelj arra, hogy ne csak profi legyél, de annak is látsszál!

Amennyiben kacérkodsz azzal, hogy műszempilla építőként csinálj magadnak karriert, nézd meg egyéni oktatásaimat kezdőtől a haladó szintig, a klasszikustól a volume-ig! Tőlem megtanulhatod, hogyan legyél profi lash stylist! Kattints ide a részletekért!

 

2018.08.06.