Profi műszempilla építő vagy. De annak is látszol?

A műszempilla építés hihetetlenül látványos, ha megfelelő tudással, technikával és minőségi alapanyagokkal dolgozik a szakember. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy egy tökéletesen sikerült styling után sokaknak leesik az álla. Természetesen az ámulattól! A vendéged pedig legközelebb is téged választ, mert 100%-ig elégedett a pilláival.

Most mutasd meg! De hogyan?

Gyakran előfordul, hogy az elkészült remek szempillákról fotót készítünk a közösségi oldalunkra vagy egy versenyre való jelentkezés miatt referenciát kérnek tőlünk, amihez szintén fotó szükséges. Ezen a ponton sokan nehézségbe ütköznek, mert ebben nem igazán rendelkeznek tapasztalattal. Az elkészült fotó nem adja vissza a precízen és profin kivitelezett munkájukat. Nem látszanak azok az apró részletek, amik bizonyítják a szakmai felkészültséget. És bár a fotózás egy teljesen más készség, mégis előbb-utóbb rá kell szánni magát az alapok megtanulására minden pillásnak, aki nem csak profi, de annak is akar látszani!

Aki műszempilla építőként képzeli el a jövőjét, nem csupán türelmesnek, kreatívnak vagy precíznek kell lennie (ezekről az előző cikkemben írtam), de sok más területen is képeznie kell magát. Ide tartozik a szempilla fotózás is, hiszen a mi esetünkben ez a „termék”, amit el szeretnénk adni. Ez a szakma abszolút vizuális, csak kiváló minőségű képekkel tudjuk megmutatni a munkánk minőségét. Ráadásul egyre többen választják ezt a karriert, ezért egyre nehezebb kitűnni a tömegből.

Így készíts lélegzetelállító fotókat a munkádról!

A referenciád alapja a munkáidról készült fotók. Alapvető, hogy legyen egy olyan telefonod vagy fényképezőgéped, amivel nagy felbontású képeket tudsz lőni. A szempillák esetében minden apró részlet számít és látszik is, ha jól fotóztál. Ezért is fontos, hogy a pillák építése során körültekintően, nagy precizitással dolgozz, mert az apró hibák is ugyanúgy kiütköznek a képeken!

Ha szeretnél versenyekre is eljutni, akkor elengedhetetlen a fotós készségeid fejlesztése. Vannak teljesen online bonyolított versenyek is, ahol kizárólag az általad beküldött képek alapján bírálják el a munkádat. De az élő versenyek esetén is az első rosta általában referencia fotók beküldése. Lássuk, milyen beállításokkal adhatod vissza a minőséget, amit képviselsz!

Hatásos, ha vannak előtte-utána fotóid. Ne felejts el a munka előtt is fotózni! A vendégednek is egészen biztosan nagyobb lesz az öröme a végeredmény láttán, ha megmutatod neki a kontrasztot.

Érdemes nem csak a pillákat fotózni, hanem a teljes arcról is készíteni képeket. Ezzel megmutathatod, hogy mennyire harmonizál a styling a kliensed teljes megjelenésével, arcformájával.

A csodás pillákat nyitott szemmel úgy ajánlott fotózni, hogy megkéred a vendégedet, felfelé nézzen közben. De örökítsd meg csukott szemmel is a végeredményt. Minden szögből a munkád más és más szépségét tudod láttatni.

Lélegzetelállító hatást akarsz elérni? Egy videóval ezerszer többet mutathatsz. Kérd meg a vendégedet, hogy lassan csukja le a szemét, miközben videózol. Ezzel tarolni fogsz a közösségi médiában!

Fontos, hogy hiába a jó beállítás, a megfelelő szög és fényviszonyok, ha nem elég jó a felbontása a képeidnek vagy a videódnak. Ha homályos, pixeles, nem megfelelő minőségű, azzal sokat árthatsz magadnak. Legyél ugyanolyan igényes fotósként, mint amilyen szempillaépítőként vagy! Mutasd meg magad és legyél sikeres!

Gondolkodsz, hogy belevágsz a műszempilla építésbe? Már dolgozol a szakmában, de szeretnéd továbbfejleszteni a tudásodat? Jelentkezz kiscsoportos workshopjaimra vagy egyéni képzésemre, ahol például a fotózáshoz is adok gyakorlati tippeket

2018.07.12.