Tudtad, hogy az illesztésnél dől el a szetted minősége?

A legtöbb lash stylisttól azt hallod, hogy a legfontosabb a megfelelő technika és a ragasztó ahhoz, hogy tökéletes munkát adj ki a kezedből. Ez részben igaz is, de van egy dolog, amit ha nem tanulsz a legprecízebben csinálni, akkor mindegy, milyen ragasztóval dolgozol vagy milyen a technikád. Ez pedig az illesztés. Pontosabban az az illesztés, amikor a ragasztóból kivett kis lash fan tartósan és pontosan odatapad a természetes pillához. 

Miért az illesztés az egyik legfontosabb része a munkámnak?

Első lépés: legyen egy megfelelo és biztonságos technikád, légy tisztában azzal, hogyan kell kinéznie egy tökeletes fannak, és ezt pontositsd! Ha ez megvan, jöhet az illesztés pontosítása a számodra megfelelő ragasztóval, mellyel mindezeket végre tudod hajtani.

Ez nagyon fontos! Olyan ragasztót kell keresned, mely a TE adott körülményeid közt a lehető legjobban működik munkád során! Itt értem a hőmérséklet és páratartalom adottságait. Azt viszont tudjuk, hogy mindenkinél más és más  feltételek vannak a szalonban. Erre oda kell figyelni.

Van itt még valami amivel sokan szeretnek dicsekedni: milyen gyorsan tudnak egy szettet felépíteni.

Ez valóban jól hangzik, de belegondoltál már abba, hogy miért van az, hogy valóban gyors a ragasztó, gyorsan haladsz, tényleg nem csukódnak össze a fanok a természetes pillán, de a legtöbb esetben mégis azt tapasztalják, hogy hamar leperegnek a pillák, esetleg már fésüléskor is benne marad pár fan a fésűben, és még el sem készült a teljes szett?
Vagy nézzük  egy másik esetet, amikor sajnos nem ragad a ragasztó, csukódnak a pillák, és hiába a gyors technika! Nem leszel elégedett a végeredménnyel amikor elkészülsz, hisz tudod, hogy ettől sokkra jobbra vagy képes, dehát úgy érzed nem tudod befolyásolni a ragasztót, ez most így jött össze.

Ugye milyen idegesítő? 

Biztos vagyok benne, hogy a legtöbben tudjátok miről beszélek, és Ti is tapasztaltátok már ezt! Igen, korábban én is találkoztam ezzel a ptoblémával, de rájöttem, hogy nem a gyorsaság az elsődleges  szempont, hogy azt mondd jó stylist vagyok, mert nálam csak ennyi idő egy szett felépítése.

A legfőbb szempont, hogy pontos, szép, és a legfontosabb, hogy TARTÓS munkát tudj kiadni a kezedből. Tehát összegezve az előzőekben leírtakat, a legnagyobb hangsúlyt az illesztésre fordítom, mely meghatározza a munkánk pontosságát, gyorsaságát, és talán a legfontosabbat: tartósságát! És igen, a ragasztóhasználattal és az illesztési technikáddal tudod befolyásolni ezeket a problémákat.

Mennyit számít a helyes illesztés a lash stylingban?

Ezek után biztosan rájöttél, hogy rengeteget. Saját példámat hozom fel most. Mivel az illesztéseim tényleg stabilak és pontosak, mindegy hogy a vendégem szafarira vagy fürdőbe megy, sminkel vagy szolizik, a pillája tartós lesz. Ezt ki merem jelenteni, hiszen a visszajáró vendégköröm és a lash stylist versenyeken elért eredményeim is alátámasztják. Hogyan tudtam elsajátítani? Sok-sok és még annál is több gyakorlással.

Amikor elkezdtem versenyezni, egyből kiderült számomra, hogy mennyire hangsúlyos az illesztés a végeredmény szempontjából. A zsűri tagja, aki ezt pontozza, bizony mindent elkövet annak érdekében, hogy minél több pillát leszedjen a modellről. Ráadásul az illesztést percekig vizsgálják, nem csak átfutnak rajta vagy megfésülik. Ezen nagyon sok pontot lehet veszíteni, amiből szintén rá lehet jönni: az illesztésnek a lehető legtökéletesebbnek kell lennie! A versenyeken elért dobogós eredményeim és az Európa bajnoki címem is bizonyítják, hogy a munkáim a pillaépítés legfontosabb kritériumainak megfeleltek, és ez nagyon nagy részben az illesztésnek köszönhető. Ezért kezdek minden tanulómmal az illesztésen dolgozni. Ez adja meg az erős alapot a további technikai fejlődéshez.

Ha úgy érzed, neked is gondot okoz a pillák precíz illesztése, tanulj tőlem! Részleteket itt találsz.

2019.03.06.